VJT sarađuje s FBI i Španijom u slučaju Ane Knežević: Prikupljaju se dokazi protiv muža

Vesti 16. jun 202414:26 0 komentara
Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu sarađuje sa Nacionalnom policijom Španije i američkim Federalnim istražnim biroom (FBI) u slučaju američke državljanke Ane Knežević, za koju se veruje da je najpre oteta, a potom ubijena, rekao je glavni javni tužilac VJT-a Nenad Stefanović.

Stefanović je za Blic rekao da to tužilaštvo postupa po zamolnicama Vlade SAD i Kraljevine Španije koje vode istrage o ubistvu Ane Knežević, protiv njenog supruga Davida Kneževića.

Stefanović je objasnio da VJT u Beogradu zajedno sa pripadnicima MUP Srbije, u skladu za Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, kao i kolegama iz Španije i SAD prikuplja neophodne dokaze protiv osumnjičenog, koji bi mogli da rasvetle slučaj nestale žene.

„U Beogradu su do sada već obavljeni pretresi prostorija, ispitano je više svedoka, među kojima su i roditelji osumnjičenog, zatim lica iz rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio automobil kojim se, kako se sumnja, odvezao do Španije.Takođe su prikupljeni dokazi o njegovom kretanju i telefonskim komunikacijama, koji će biti prosleđeni kolegama iz inostranstva“, rekao je on.

Ana Marija Knežević je nestala u februaru, a zbog sumnje da je umešan u nestanak uhapšen je njen suprug, srpsko-američki biznismen David Knežević.

Protiv 36-godišnjeg Kneževića, koji živi u Fort Loderdejlu na Floridi, podignuta je optužnica za otmicu 40-godišnje supruge, s kojom je bio u procesu razvoda.

Ana Knežević, koja je rođena u Kolumbiji, ali je u međuvremenu dobila američko državljanstvo, nije viđena otkad je muškarac sa kacigom auto-lakom onesposobio bezbednosne kamere u zgradi u kojoj je boravila u Madridu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!