Vlada izdvojila dodatna sredstva za kupovinu seoskih kuća

Vesti 21. sep 202316:18 3 komentara
Shutterstock/BalkansCat

Vlada je donela Uredbu i opredelila dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395.000.000 dinara za projekat kupovine seoske kuće.

Kako je saopšteno, zbog velikog interesovanja za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa za kupovinu seoske kuće sa okućnicom za 2023. godinu, a koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, članovi Vlade doneli su i Uredbu koja će omogućiti nastavak ovog programa i za te namene opredelili dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 395.000.000 dinara. Uključujući nova sredstva, Vlada Srbije je za ovaj program, od početka godine, izdvojila ukupno 895.000.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije donela je  i Uredbu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije za 2023. godinu kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva, namenjena povezivanju 368 sela u Srbiji.

Realizacijom projekta, kako je saopšteno iz Vlade, rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina.

Članovi Vlade usvojili su izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda i produžili period važenja ograničenja cena do kraja oktobra.