Vlada našla zaduženja za Vulina: Saradnja sa zemljama BRIKS-a u koordinaciji s predsednikom

Vesti 15. jun 202411:13 100 komentara
Goran Srdanov/Nova.rs

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odonela dluku o nadležnostima i delokrugu rada potpredsednika i ministara bez portfelja Aleksandra Vulina i drugih ministara bez portfelja.

Doneta je odluka da se Aleksandar Vulin, koji obavlja funkciju potpredsednika Vlade, zaduži da, u koordinaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade.

„Takođe, on će predlagati mere za unapređenje saradnje Republike Srbije sa zemljama BRIKS-a, pratiti stanje i predlagati mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Srbije u dijaspori“, navodi se u saopštenju Vlade.

Nenad Popović, ministar bez portfelja, zadužuje se da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti međunarodne ekonomske saradnje, kao i oblasti društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu.

Popović će ubuduće koordinirati i svim aktivnostima usmerenim na realizaciju projekta „Tačka ključanja Srbija“.

Ministarka bez portfelja Tatjana Macura pratiće stanje, predlagati mere i učestvovati u koordinaciji aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena.

Macura će učestvovati i u koordinaciji Saveta za sprečavanje vršnjačkog nasilja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Ministar bez portfelja Usame Zukorlić zadužen je za praćenje stanja, predlaganje mera i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti pomirenja, regionalne saradnje i društvene stabilnosti.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević nastaviće da obavlja zaduženja iz prethodnog mandata Vlade – praćenje stanja, predlaganje mere i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom.

Ista zaduženja iz prethodnog mandata dodeljena su i Novici Tončevu, u oblasti praćenja stanja, predlaganja mera i učestvovanja u koordinaciji aktivnosti u oblasti unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare