Vlada Srbije šalje Kantonu Sarajevo još 20.000 vakcina AstraZeneka

Vesti 08. apr 202118:38 1 komentar
Vlada Srbije
N1

Vlada Srbije odlučila je da Kantonu Sarajevo uputi još 20.000 vakcina AstraZeneka, saopšteno je posle sednice.

Na sednici je usvojeno i više predloga zakona koji omogućavaju realizaciju različitih sporazuma sa SAD, Rusijom i Kvebekom, kao i odluka da „Sava centar“ dobije status spomenika kulture.

Povezane vesti

Kako se u saopštenju dodaje, Vlada je usvojila i predlog izmena i dopuna Zakona o kulturi, kojim se produžava rok za raspisivanje javnih konkursa za finansiranje ili sufinansiranje kulturnih programa i projekata sa 30 na 60 dana od usvajanja budžeta.

„Izmenama ovog zakona predviđeno je da se naziv Arhiva Srbije menja u Državni arhiv Srbije, a Narodnog muzeja u Beogradu u Narodni muzej Srbije“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Vlada je usvojila odluku da se Smiljanićeva ulica u Beogradu proglasi za prostorno kulturno-istorijsku celinu.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu u cilju usaglašavanja sa osnovnim principima novog Svetskog antidoping kodeksa i najvažnijim odredbama kojima se ti principi primenjuju.

Na sednici je usvojen Akcioni plan za sprovođenje Strategije unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji (kojom je obuhvaćen period od 2020. do 2024. godine), od 2021. do 2022. godine.

Usvojena je i Strategija reforme javne uprave za period od 2021. do 2030. godine, sa Akcionim planom za njeno sprovođenje od 2021. do 2025. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare