Vlada Srbije šalje pomoć Somaliji i Republici Sao Tome i Prinsipe

Vesti 21. jul 202215:47 > 15:503 komentara
Hasan Ali Elmi / AFP

Vlada Srbije je na sednici odluku da Somaliji uputi humanitarnu pomoć u robi i prehrambenim proizvodima u vrednosti od 39.886.787 dinara, kao i da Republici Sao Tome i Prinsipe uputi pomoć u vrednosti od 25.366.000 dinara, s obzirom na nestašicu hrane izazvanu sušama u ovim zemljama.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da je na sednici usvojen i Zaključak o usvajanju Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina Evropske unije (NPAA) 2022 – 2025. godine, kojim se obezbeđuje poštovanje i ispunjavanje obaveza iz procesa pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji u delu planiranja usklađivanja zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU.

„Dokument predstavlja jasan pregled obaveza koje proističu iz procesa pregovora o pristupanju i usklađivanja zakonodavstva, a istovremeno omogućava uvid u aktuelno stanje u klasteru i poglavlju pregovora u skladu sa važećom metodologijom. Pripremljen je u saradnji nadležnih ministarstava, posebnih organizacija i službi Vlade Srbije, kao i ostalih institucija“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar