Vlada Srbije uručila 20 priznanja za humanost pokazanu tokom epidemije

Vesti 06. feb 202112:40
Tanjug/Sava Radovanović

Dvadeset priznanja i plaketa "Dobročinitelj" onima koji su u vreme vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa pokazali humanost, uručile su danas u Beogradu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Na početku skupa na kojem je predstavljen bilans prvih 100 dana rada Vlade, nagrade su dobili oni koji su pomogli u šivenju zaštitnih maski, pomagali starim osobama, pravili kolače volonterima, poklanjali knjige kovid bolnicama, besplatno delili hranu, donirali kosu za pomoć obolelima od raka i prodali kuću radi zdravstene pomoći jednoj devojčici.

To su Stefan Stanković, Nikola Subašić, Danica Šmic, Radoslav Marjanović, Marko Antić, Nadica Jorgić, Kristijan Malečkar, Stefan Simonović, Katarina Ilić, Dragan Đorđević, Zorica Selaković, Milorad Jurković, Branko Antić, Milena Stanisavljević, Verica Cucić Ikonov, Renata Ilić, Viktor Lazić, Ženja Trbojević, Miloš Belegišanin, Aleksandra Aleksandrović.

„Koronavirus zaustavio je sve životne tokove ali nas je i podsetio šta su prave ljudske vrednosti – solidarnost, požrtvovanost i plemenitost. Među nama su ljudi koji su pokazali da u svakom momentu mogu da pomognu ljudima oko sebe“, kazala je Kisić Tepavčević.

Na svečanosti je glumac Goran Sultanović podsetio na imena dobrotvora kroz istoriju koji su ostavili zadužbine Srbiji: kapetan Miša Anastasijević, Nikola Čupić, Ilija Kolarac, Nikola Spasić, Luka Ćelović, Katarina Milovuk, Natalija Obrenović, Nadežda Petrović.

Komentari

Vaš komentar