Vladimir Orlić kandidat SNS za predsednika Skupštine

Vesti 30. jul 202211:39 > 13:17 255 komentara
N1

Na predlog predsednika stranke Aleksandra Vučića, Vladimir Orlić će biti kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Skupštine, odlučeno je na današnjoj sednici Predsedništva naprednjaka.

Član predsedništva SNS Nikola Selaković poručio je posle sednice da je odluka stranke da se podmladi rukovodstvo, kako Skupštine, tako i Vlade.

Selaković je rekao da je odluka doneta jednoglasno, aklamacijom i da se tako pokazuje „kakav neverovatan potencijal leži u SNS“.

„Ponosim se time što s takvim čovekom sedim u stranci, što je to čovek koji je u međuvremenu završio Matematičku gimnaziju i ETF na kome je doktorirao, što je otac tri ćerke, što je bio stipendista za mlade talente i što je čovek fantastičnog inženjerskog uma i britke i jake reči. Njegove debate u Skupštini su bile uživanje za slušanje, kako se bori za ideje koje su promovisali SNS i Vučić“, rekao je Selaković.

Selaković je dodao da su kandidati za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS, ali i funkciju potpredsednika parlamenta, Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić.

Za 10 dana biće održava nova sednica Predsedništva SNS, na kojoj će se naprednjaci izjašnjavati o politici Vlade i kadrovskim rešenjima.