Vuletić saslušan u SBPOK-u: Pritisak izvršne vlasti u ovom slučaju

Vesti 26. maj 202108:34 > 14:0826 komentara

Bivši potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić izašao je sa saslušanja u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). Saslušanje bivšeg čelnika Partizana, koji je došao u društvu advokata Vladimira Terzića i svojih zastupnika, trajalo je nekoliko sati.

„Bio sam u prilici da odgovaram na pitanja koja se odnose pre svega na određene poslove koje su preduzimala odgovorna lica u fudbalskom klubu i JSD Partizan u vezi sa iznajmljivanjem određenih prostorija na našem stadionu. Vrlo precizno sam uputio pripadnike SBPOK-a u detalje statuta, uputio ih na generalnog direktora FK Partizan i predsednika Upravnog odbora, Miloša Vazuru i Milorada Vučelića“, rekao je Vuletić nakon saslušanja.

On je rekao da je bitno naglasiti da se „svi nalazimo na istom zadatku“ i istakao profesionalizam ljudi koji rade u SBPOK.

„Ali njihov profesionalizam, na žalost, ponekad dolazi pod znak pitanja samo zbog pritisaka koji se od izvršne vlasti dešavaju u ovom slučaju“, rekao je Vuletić.

Advokat Terzić je rekao da je pitao da li će se saslušavati i oni koji su označeni kao odgovrna lica u FK i JSD Partizan.

„Dobili smo odgovor da je to učinjeno već u februaru, što po meni nije zadovoljavajući odgovor jer je potrebno dovesti, u kontekstu saslušanja, u sklopu drugih činjenica i okolnosti koje su novoiznesene, kako u javnom prostoru tako i u samom iskazu građanina Vladimira Vuletića“, rekao je Terzić.

Povezane vesti

Podsetimo, Vuletić je proteklih nedelja u više navrata govorio o zloupotrebama u FK Partizan. Nakon što je dobio poziv da se javi na saslušanje u SBPOK, Vuletić je izjavio da je pozvan da dođe zbog prikupljanja podataka u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica.

„Na moje pitanje o čemu je reč, dobijam informaciju da je reč o FK Partizan, iako ja nikada nisam u klubu Partizan bio odgovorno lice“, rekao je ranije Vuletić za portal Nova.rs.

Vuletić poziv vidi kao pritisak i jednu vrstu odmazde zbog toga što se on obratio Višem javnom tužilaštvu u ponedeljak.

Kako javlja reporterka N1, Vuletić je jutros rekao da mu je poziv na saslušanje stigao upravo nakon tog njegovog obraćanja Tužilaštvu. On je tada tražio da se prikupe informacije u vezi sa optužbama za pedofiliju na njegov račun.

Vuletić je istakao da poštuje državne institucije i da će se uvek odazvati, dok je advokat Terzić konstatovao da je reč o „degradiranju univerzitetskog profesora“.

Vuletić je već bio na saslušanju u SBPOK u martu, u vezi sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, kada je tražio da bude poligrafski ispitan ali se to nije dogodilo zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Komentari

Vaš komentar