Vlajić: Migrantska kriza u Srbiji ima dve ravni – legalnu i ilegalnu

Vesti 04. jul 202209:25 > 09:41 4 komentara
N1

Novinar Đorđe Vlajić izjavio je u Novom danu da "migrantska kriza u Srbiji ima dve ravni - legalnu i ilegalnu". Legalna funkcioniše u prihvatnim centrima o kojima brine država i institucije, NVO, a postoje ilegalni kampovi i ekipa koja švercuje migrante, pitanje je odakle oružje migrantima, kako može migrant da ima kalašnjikov, ko je njih naoružao, šta radi policija?", pita on.

Govoreći o Telekomu i EPS, kaže da ga ne bi iznenadilo da „koliki je tačno dug tih velikih javnih preduzeća ne znaju ni oni koji rukovode tim preduzećima“.

„Ta preduzeća su partijski plen, plen vlasti, opor primer su i Telekom i EPS. EPS je upropašćen i biće potrebne godine da se oporavi i koštaće ovu državu neviđeno, ne samo da taj sistem bude funkcionalan, nego da se nabavlja struja da bi privreda mogla da funkcioniše i da građani imaju dovoljno struje da ne pate zbog nestašice struje. Telekom je primer upravljanja i neke vrste kompanijske borbe za prevlast na tržištu i monopol. Ta preduzeća funkcionišu kada su u monopolskoj poziciji“, kaže on.

Osvrnuo se i na tim novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Pročitajte još

„Minuli rad tih ljudi ne garantuje da će Beogradom biti upravljano kako valja. Jasno je da neće biti odnosa kao Vesić i Radojičić, jak drugi čovek Beograda neće postojati. U neku ruku su Vesić i Čučković prilično slični i imaju neku vrstu bahatog odnosa prema javnosti. Čučković se nije proslavio u poplavama, a Vesićev minuli rad nije baš za pohvalu“, smatra Vlajić.

Na Šapićevu izjavu o Europrajdu kaže da „on računa da tvrdo konzervativno telo SNS birača pozdravi to“.

„Sada je stvorena atmosfera da se ne sme baš glasno govoriti protiv Prajda, pa se traže eufemistički načini da se ta tema potisne iz javnosti, ali eto nađe se način da se kaže nešto što će mu doneti poene kod nekih tvrđe orijentisanih birača SNS“, misli Vlajić.

U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice u subotu je došlo do oružanog obračuna među migrantima.

Vlajić kaže da migrantska kriza u Srbiji ima dve ravni.

„Jedna je legalna, druga ilegalna. Legalna funkcioniše u prihvatnim centrima o kojima brine država i institucije, NVO, a postoje ilegalni kampovi i ekipa koja švercuje migrante, pitanje je odakle oružje migrantima, kako može migrant da ima kalašnjikov, ko je njih naoružao, šta radi policija? Očigledno se cela situacija ne kontroliše dovoljno, meni to govori da postoji sprega vlasti i krijumčara migranata“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare