Vlajić: Ubica nosio majicu maturanata škole u Sopotu, ona nema veze s Hitlerom

Vesti 07. maj 202314:10 173 komentara
MUP

Majica koju je nosio ubica iz Mladenovca, a koju je predsednik Aleksandar Vučić doveo u vezu sa Hitlerom, zapravo je majica maturanata škole u Sopotu, kaže za Nova.rs Stevan Vlajić, osnivač pokreta „Samo jako“ i koordinator incijative „Zeleni presek“, čiji je drug kreirao majicu.

„To je majica koja predstavlja oficijalnu majicu maturanta Ekonomsko-trgovinske škole iz Sopota koji su 2006. godine nosili na ekskurzij u Španiji, Italiji i Franscuskoj“, rekao je Vlajić za Nova.rs.

Predsednik Vučić je u petak, govoreći o napadu kod Mladenovca u kom je ubijeno osam ljudi, rekao je da je to „teroristički čin“.

Rekao je i da je osumnjičeni nosio majicu na kojoj piše „Generacija 88“, a 88 je, prema Vučićevim rečima, kod za „Hajl Hitler“ budući da je H osmo slovo abecede.

„U Srbiji si našao Hitlera, đubre jedno, koji je toliko nesreće naneo ovom narodu, pa si ovde našao da mu se diviš“, dodao je.

Stevan Vlajić je rekao da ga je prijatelj koji je štampao te majice pozvao i pitao da li je moguće da se ovo dešava.

„Jednostavno, kada se neko dobro zagleda, vidi se da je na majici nacrtana teritorija Španije, Italije i Frnacuske – gde se održavala i ekskurzija , Piše i ‘Generation 88 on tour’. ‘Serbia’ piše pozadi. To je manipulacija koja se provlači a rečeno je da je važno da se ne šire lažne informacije“, kaže Vlajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare