Vlast se pohvalila sanacijom Banovine, a oštećenja u zgradi i dalje vidljiva

Vesti 07. feb 202315:035 komentara

Četiri dana nakon što je iz Pokrajinske vlade saopšteno da su završeni radovi na sanaciji oštećenja dela zgrade Skupštine Vojvodine, redakciji N1 dostavljeni su video snimci na kojima se vide da su oštećenja u zgradi i dalje prisutna.

Na snimcima koje su redakciji poslali zaposleni u Skuptšini, vide se popucali zidovi i plafoni u dve prostorije na spratu vojvođanskog parlamenta, u delu zgrade koji je bliži gradilištu podzemne garaže. Vidljivo je da su oštećenja prekrečena, ali da pukotine nastale usled sleganja tla zbog izgradnje podzemne garaže u neposrednoj blizini zgrade Banovine nisu sanirane.

POVEZANE VESTI:

Pokrajinska Vlada je u trećeg februara saopštila da je posao sanacije štete, koja je rađena posle elaborata Fakulteta tehničkih nauka o nastalim oštećenjima, završen za 12 dana, kao i da je troškove u iznosu nešto manjem od 850.000 dinara finansirao investitor javne garaže – “Garaža Banovina”.

Saopšteno je i da je izvedeno “čišćenje dilatacija, uklanjanje maltera, formiranje novih dilatacija, završna obrada zidova, ugradnja odgovarajućih lajsni, bojenje zidova i popravka lifta.”

Novosadska opozicija izrazila je sumnju u kvalitet izvedenih radova i reagovala saopštenjem u kom se navodi da je “na osnovu podatka o ceni radova sanacije dela zgrade Skupštine Vojvodine (nepunih 7.000 evra), svima jasno da nije urađena nikakva ozbiljna sanacija i da su radovi bili kozmetičke prirode, poput krečenja i slično”.

Podsetimo, početkom novembra prošle godine, građevinska inspekcija zabranila je korišćenje dela zgrade Skupštine Vojvodine zbog pucanja zidova i drugih oštećenja u podrumu, prizemlju, kao i na spratovima, na strani koja je bliža gradilištu.

Izvođači radova tada su izjavili da oštećenja usled sleganja objekta nisu iznenađenje i da su bila predviđena projektom, koji predviđa i sanaciju.

N1 je u vezi sa poslednjim informacijama o oštećenjima koja nisu sanirana, uputila pitanja Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa, koja je nadležna za praćenje stanja zgrade tokom radova na izgradnji garaže.

Komentari

Vaš komentar