Voda se povlači iz jednog dela Bošnjačke mahale u K.Mitrovici, u drugom nadolazi

Vesti 21. jan 202313:35
Izvor: KoSSev

Situacija sa poplavljenim područjima u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici je teška, a razlikuje se stanje u ulicama Knjaza Miloša i Nemanjine, navodi portal KoSSev.

U zgradi „Beograđanka“ u Nemanjinoj ostale su bare i dosta blata ali voda je u povlačenju. Džakovi i dalje stoje oko predškolske ustanove „Danica Jaramaz“, kao i oko zgrada, piše KoSSev.

POVEZANE VESTI

I dok se u Nemanjinoj ulici voda povlači, a meštani se još od prvog povlačenja juče samoorganizuju, čisteći ulaze, dvorišta, garaže, ulice i ostalo pokućstvo, situacija nije takva par stotina metara niže niz Ibar, odnosno sa druge strane istočnog mosta, navodi portal.

Prva zgrada i kuće koje se nalaze sa leve strane istočnog mosta, kao i kuće sa desne strane mosta i dalje su pod vodom. Štaviše, kako je više meštana posvedočilo jutros, a pre dva dana su odatle evakuisali, ali obilaze svoje domove – voda koja se sinoć donekle povukla, od jutros nadolazi.

Struje u ovim kućama nema, trafo je pod vodom, piše KoSSev.

Meštani svedoče da su i dodatno uznemireni, jer, dok sa jedne strane primećuju novi dotok vode, jutros nisu na terenu, kažu, zatekli nadležne.

„Mi smo očekivali, juče kada je voda počela da se povlači, da će nadležni da organizuju nasipanje džakovima ovog našeg dela, zato što vidimo da je Ibar nestabilan, i evo, jutros kad sam došla da obiđem svoju kuću, vidim, voda opet nadošla“, kazala je stanovnica tog dela, koja je sada evakuisana.

Drugi sugrađani iz Bošnjačke mahale strahuju i za bezbednost svoje imovine.

„Ja se sada najviše plašim obijanja. Kuće su nam nezaštićene, izašli smo samo sa osnovnim stvarima. Sada naša imovina može da bude lak plen. Ja molim sve nadležne službe da nam pomognu ali i da povedu računa o bezbednosti ovde“, navodi druga meštanka. I ona je evakuisana.

Komentari

Vaš komentar