Voditeljka o seksualnom uznemiravanju koje je pretrpela od Ramba Amadeusa

Vesti 14. mar 202309:15 95 komentara
Nova / Ivan Dinić/ Instagram Lejla Kašić

Lejla Kašić, producentkinja emisije "Dnevnica" na Radio-televiziji Crne Gore, putem Instagrama je optužila crnogorskog muzičara Ramba Amadeusa (Antonija Pušića) za seksualno uznemiravanje.

Na pitanja Nova.rs da li joj se Rambo Amadeus neprimereno obraćao, kakvu vrstu seksualnog uznemiravanja je doživela i da li je, osim UNICEF-u, slučaj prijavila i policiji, Lejla je odgovorila:

„U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene, izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje trebaju da znaju – znaju tok događaja i trenutak u kom je eksalirao. Reč je o neprimerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom delu tela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog“, rekla je producentkinja.

Smatra da je Pušić opravdano sankcionisan iz UNICEF-a… „Te da će moj nesrećni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj devojci da prijavi i da ne ćuti. Samo brzim reagovanjam na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo sprečiti velike tragedije, tragedije na nivou silovanja ili femicida“, dodaje novinarka.

Podsetimo, Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, optužila je producentkinja emisije „Dnevnica“ Lejla Kašić za seksulano uznemiravanje, te je javno pozvala UNICEF da reaguje. Ispred UNICEF-a ubrzo su se oglasili zvaničnim saopštenjem u kojem navode da osuđuju bilo koji vid uznemiravanja, te da će popularni muzičar biti suspendovan. Rambo Amades se ovim povodom nije oglašavao.

Autor i urednik emisije „Dnevnica“ Vladan Otašević, tokom čijeg snimanja se desio incident zbog kojeg je Rambo Amadeus optužen za seksualno uznemiravanje, saopštio je da ponašanje Antonija Pušića na kraju snimanja „nije bilo pristojno i dostojno jednog Unicefovog ambasadora dobre volje“ i da je pred njima stajao potpuno drugi čovek u odnosu na onog kojeg su celog dana snimali.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare