Vodovod o snimku „Linglonga“: Ne postoji mogućnost zagađenja Begeja vodom

Vesti 04. avg 202211:3311 komentara
N1

Zrenjaninsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da ne postoji mogućnost zagađenja reke Begej od atmosferske vode iz radne zone Jugoistok u Zrenjaninu.

Pročitajte još:

Iz tog preduzeća ukazali su da je Zrenjanin jedan od retkih gradova koji ima odvojenu atmosfersku i fekalnu kanalizacionu mrežu i da je sa tim trendom nastavljeno i prilikom infrastrukturnog opremanja industrijskih zona, pa i radne zone Jugoistok.

Naveli su da su mreže odvojene i u funkciji i da ne postoji mogućnost mešanja otpadnih i atmosferskih voda.

„Ne postoji bilo kakva mogućnost zagađenja niti kanala Begej, niti bilo kog drugog staništa biljnog i životinjskog sveta ili reka u daljem njegovom toku od atmosferske vode iz radne zone Jugoistok, ali i do činjenice da pojedinci, i to ne prvi put, šire neistine među građanima Zrenjanina“, poručili su iz Vodovoda u saopštenju.

Pre dva dana Građanski preokret objavio je video snimak na kom se, kako su naveli, vidi da fabrika „Linglong“ ispušta otpadne vode direktno u reku Begej.

Ukazali su da se za sada kroz postavljene cevi i prokopane kanale ispuštaju otpadne vode s gradilišta „Linglonga“ i da je izvesno da će tuda oticati celokupan tečni otpad kada počne proizvodnja autoguma, što će izazvati ekološku katastrofu.

Komentari

Vaš komentar