Vojinović: Pad u Grčkoj treći incident ovog tipa aviona za mesec dana

Vesti 17. jul 202209:48 21 komentara

Urednik portala "Tango siks" Petar Vojinović izjavio je za N1 da je pad kargo aviona Antonov 12 u Grčkoj treći incident ovog tipa aviona koji se desio u prethodnih mesec dana. On je konstatovao da se radi o starim tipovima letelica, i da ih koriste trgovci oružjem kako bi povećali svoj profit.

Povezane vesti

Vojinović je objasnio da se u ovom slučaju radi o potpunoj slučajnosti da se radi o ukrajinskom avionu, kao i da je u pitanju nekadašnji vojni teretni avion.

Kaže da su ovakvi avioni ušli u upotrebu sedamdesetih godina prošlog veka, kao i da ih koriste firme koje trguju municijom, ali da su te letelice „jako stare“.

„Ovaj tip aviona se srušio pre 13 dana prilikom sletanja“, kazao je Vojinović, kao i da takvi avioni često prave incidente.

„Koriste se dominantno za prevoz naoružanja i municije iz naše namenske industrije“, precizirao je gost N1.

Govoreći o eksploziji nakon pada, on je naveo da je to potvrda o tome da je nosio eksplozivni teret, kao i da vesti koje dolaze iz Grčke indikuju da postoji mogućnost da se zapalio jedan od motora u toku leta.

Komentarišući ovaj tip aviona i svrhu u koju se koristi, Vojinović je ocenio da se radi o „tipu preduzetničkog javašluka, jer vi ne samo što dovoljno zarađujete, već kupujete najeftiniji avion i to uradite na najgori način“.

„Ovo se u istoriji avijacije nije dogodilo u poslednjih nekoliko decenija, i ostaje da vidimo da li će naše i evropske regulatrone vlasti da urade poi tom pitanju“, zaključio je Vojinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare