Vojislav Šešelj napisao knjige o Snežani Čongradin i Milojku Pantiću

Vesti 14. jul 202215:24 > 17:4210 komentara
N1

Bivši lider radikala i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj je tokom gostovanja u emisiji "Novo jutro" na televiziji Pink izrekao uvrede na račun novinarke Danasa Snežane Čongradin i novinara i urednika sportsko-političke Galaksije Milojka Pantića, a tom prilikom predstavio je i knjige koje je o njima napisao, piše Danas.

„Doneo sam Vam još dve knjige, ovo je malo i da se zabavite. Vi znate da su mnogi srpski izdajnici često mene nazivali ratnim zločincem, da mnogi to još uvek rade. Svaki koji me nazove ratnim zločincem mora da očekuje osvetu s moje strane – dobije knjigu u čelo“, rekao je Šešelj, piše Danas.

Jednu od dve nove knjige posvetio je Milojku Pantiću, a, kako kaže, odgovorio mu je već samim naslovom.

Novinarki Danasa Snežani Čongradin posvetio je drugu knjigu, „jer ga u svakoj kolumni naziva ratnim zločincem“.

„Napada sve srpsko – i predsednika republike i patrijarha najgorim izrazima i najgorim uvredama. A ja nju gledam ovako, ona mene neodoljivo podseća na mungosa. Isti mungos. Kad čovek gleda nju, ne može da kaže da je čovek postao od majmuna, nego čovek je možda postao od mungosa“, naveo je bivši lider radikala.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Danas.rs.

DS: Prizemno, vulgarno i klevetničko štampano smeće

Demokratska stranka (DS) osudila je napade predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na novinarku Danasa Snežanu Čongradin i sportskog novinara Milojka Pantića i uvrede koje je Šešelj izrekao na njihov račun na televiziji Pink, saopštio je DS.

Političku odgovornost za taj napad, naglasio je DS, „nesumnjivo snosi“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji „odano štiti i medijski protežira svog političkog oca“.

Zakonske posledice za izrečene uvrede i govor mržnje, ukazao je DS, osim samog Šešelja, treba da snose i televizija Pink i Željko Mitrović, kao odgovorno lice kompanije Pink.

Za Mitrovića DS ocenjuje da omogućava „osuđenom ratnom zločincu, dokazanom nasilniku i najvećem zagađivaču političkog života u Srbiji“ da redovno gostuje u programima televizije Pink u trenutku kada ta televizija ponovo aplicira za dobijanje nacionalne frekvencije.

Istaknuto je da su i Čongradin i Pantić poznati kao novinari sa jasnim političkim i vrednosnim stavovima na koje oni imaju bezuslovno pravo.

Ocenjeno je da su knjige koje je Šešelj navodno napisao o njima i promovisao u programu Pinka, „prizemno, vulgarno i klevetničko štampano smeće koje ni u jednoj uređenoj zemlji ne bi moglo da bude objavljeno, a kamoli predstavljeno na najgledanijoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom“.

 

Komentari

Vaš komentar