Vojna bespilotna letelica sletela na groblje u selu kod Kraljeva (VIDEO)

Vesti 28. sep 202213:46 32 komentara

Vojna bespilotna letelica sletela je u utorak na groblje u selu Obrva kod Kraljeva. Istog dana, u selu Tavnik, u dvorište kuće, sleteo je i vojni dron. Oba ova sela nalaze se neposredno pored vojnog aerodroma Lađevci. Na mestu pada, koje se nalazi u centru sela, sreća je što u krugu od 200 metara nema kuća.

Na groblju u selu Obrva, u utorak oko 16 sati sletela je bespilotna letelica. Zvuk lošeg rada motora odmah je alarmirao meštane koji žive u tim delu sela.

Kažu da kada su videli da se otvorio padobran, shvatili su da nešto nije u redu sa njom.

„Prvo sam mislio da se nešto uvežbava. Čuo sam kako trokira motor na letelici. Kada se ugasio, a ubrzo nakon toga sam i video sam kako se otvara padobran, shvatio sam da sa letelicom nešto nije u redu“, ispričao je Milan Srećković iz Obrve.

Kako je rekao, kada je otišao da vidi gde je sletela, video je da je to bilo na groblju. Padobran je bio pored letelice.

„Desnim krilom se naslonila na jedan spomenik. I nije bila oštećena prilikom sletanja. Često ih viđamo, ali nikada blizu naseljenog mesta nije sletela“, kazao je Srećković.

A prilikom izvođenja vežbe na aerodromu Lađevci, u utorak je neplanirano sleteo dron u dvorište kuće u selu Tavnik.

Iako vlasnici nisu želeli da javno govore o ovom slučaju, ispričali su nam da je dron sleteo u dvorište.

Inače, u poslednjih nekoliko meseci, meštani sela u okolini aerodroma Lađevci kažu da su više puta videli kako dronovi sleću po okolnim njivama. Ali, niko nikada nije uspeo da snimi događaje, jer ih je vojska vrlo brzo locirala i odnosila.

Prema saznanjima N1, na aerodromu se nalazi grupa vojnih eksperata iz Kine. Postoji mogućnost da se uvežbava oprema koja je uvezena iz Kine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare