Vojna spomenica dodeljena posthumno vodniku koji je preminuo na vežbi na Pešteru

Vesti 03. jan 202211:43 19 komentara
Ministarstvo odbrane/arhiva

Ministar odbrane Nebojša Stefanović dodelio je posthumno Vojnu spomenicu starijem vodniku prve klase Dejanu Stojkoviću, za učešće u združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar" izvedenoj u junu prošle godine, a tokom čije generalne probe je preminuo, objavljeno je u Službenom vojnom listu.

Ministarstvo je saopštilo da je Stojković umro jer mu je „pozlilo“, dok je Vojni sindikat Srbije odmah saopštio da je preminuo usled trovanja, jer se u oklopnom transporteru, čiji komandir je bio, aktivirao protivpožarni sistem, što je na kraju potvrđeno i obdukcionim toksikološkim nalazom.

Zbog smrti Stojkovića nije zvanično pokrenut nikakav istražni postupak.

Stefanović je istu Vojnu spomenicu za učešće na vežbi dodelio stotinama pripadnika Vojske, od načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića naniže.

Podsetimo, Više tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je u oktobru, u sklopu predistražnog postupka o okolnostima smrti vodnika Vojske Srbije Dejana Stojkovića tokom vežbe na Pešteru u junu, veštačenje protivpožarnog uređaja borbenog vozila u kojem se nalazio.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare