Vojska Srbije dobila osam novih generala

Vesti 09. mar 202315:25 8 komentara
oficiri Vučević
Tanjug/MO i Vojska Srbije

Vojska Srbije dobila je osam novih generala, a ukaze predsednika Republike Aleksandra Vučića o tome danas im je uručio ministar odbrane Miloš Vučević, kao i ukaze o postavljenjima na nove dužnosti nekim oficirima, saopštilo je Ministarstvo.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Goran Momčilović, Mihailo Zogović, Mile Vitezović, Gordan Pavlović, Siniša Stašević i Slavko Rakić.

U čin brigadnog generala unapređeni su i pukovnik Boban Đorović koji je postavljen na dužnost rektora Univerziteta odbrane i pukovnik Jovica Matić koji je postavljen na dužnost zamenika komandanta Komande za obuku.

Brigadni general Muharem Fazlić postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije, dok je pukovnik Predrag Kraljević postavljen na dužnost načelnika Vojnog kabineta Predsednika Srbije.

Na dužnost načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove generalštaba postavljen je pukovnik Dragan Arsenijević, dok je pukovnik Milan Lazić postavljen na dužnost načelnika Uprave vojne policije.

Ministar Vučević poručio je da unapređeni i postavljeni oficiri svojim radom i odnosom prema zadacima, svojom savesnošću i istrajnošću u izvršavanju zadataka mogu biti primer svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, posebno mlađim kolegama i budućim naraštajima.

„Gospodo generali, ne zaboravite da je hrastov venac koji danas prišivate na svoje epolete simbol pobede, snage, zaštite, čvrstine, ali svedočanstvo istine i pravde. Ovo je simbol postojanosti u veri i vrlinama, a naša, vaša vera i vrlina mora biti naša majka Srbija i njoj podređeni i zakleti moramo biti i ostati svi“, rekao je ministar odbrane.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Vučević je podsetio i na reči vojvode Živojina Mišića koji je govorio da „u kritičnim trenucima komandant mora lično da se angažuje da osokoli i podstiče na istrajnost svoje trupe“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare