Vojvođanske NVO: Političkom aktivisti Brajanu Brkoviću ugrožena bezbednost

Vesti 17. feb 202223:55 0 komentara
N1

Vojvođanske nevladine organizacije (NVO) saopštile su da se protiv političkog aktiviste iz tog grada Brajana Brkovića vodi "kampanja u režimskim medijima", kao i da mu je zbog toga ugrožena bezbednost.Kako su naveli u saopštenju, novi tekst protiv Brkovića objavljen u listu Alo sadrži "celokupan arsenal nacionalističke mržnje, jezivih neistina, teorija zavera, bestidnih laži i strašnih uvreda".

„Svega onoga čega se nagledali tokom devedesetih godina prošloga veka, kao i tokom vladavine režima Aleksandra Vučića, a znamo da su takvi medijski napisi u pojedinim slučajevima bili prethodnica fizičkih obračuna sa onima protiv kojih se vodila kampanja“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, Brković je u tekstu predstavljen kao „neprijateljski element, izdajnik, strani plaćenik, ustaša, ultralevičar, terorista, ludak i čovek koji aktivno radi na rušenju srpske države“, što su nevladine organizacije ocenile kao „poziv na linč Brkovića“.

„Jedini greh Brajana Brkovića je to što je istinski protivnik nakaznog Vučićevog režima, i što sa drugim mladim ljudima organizuje sasvim legitimne akcije protiv nedemokratske i autokratske vlasti, pokazujući pritom hrabrost i odlučnost“, naveli su u saopštenju i pozvali sve NVO da stanu u zaštitu Brkovića.

Saopštenje su potpisali VKK Vasa Stajić, Savez antifašista Vojvodine, Novi optimizam, Vojvodjanska politikološka asocijacija, Most solidarnosti, Centar za interkulturnu komunikaciju, Zelena mreža Vojvodine, Gradjanska akcija Pančevo i Centar za održive zajednice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!