Voleo „novinarke koje lako kleknu“, a sada brine o rodnoj ravnopravnosti

Vesti 01. nov 202219:18 29 komentara

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković vodiće, umesto Zorane Mihajlović, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, saopšteno je iz Vlade Srbije. Jedan o članova tog tela biće i novi ministar policije Bratislav Gašić i ta informacija razbesnela je žene u Srbiji. Gašić je 2015. godine kao ministar odbrane u Trsteniku, novinarki tada Ptve televizije i B92, Zlatiji Labović, uputio seksistički komentar.

„Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“

Seksiksički komentar tadašnjeg ministra vojnog odjeknuo je u javnosti, a na društvenim mrežama ubrzo su se oglasili svi sa porukom „Novinarke ne kleče“.

„Koliko sam razumela, Bratislav Gašić je pre svega kao ministar unutrašnjih poslova po automatizmu tu, ali bez obzira na to, svakako se čini da ovakva odlulka obesmišljava samo telo i dovodi u pitanje odlučnost Vlade da se na adekvatan način bavi pitanjem rodne ravnopravnosti“, smatra Sanja Pavlović iz Ženskog centra.

POVEZANE VESTI:

Duže od mesec dana tadašnji premijer Aleksandar Vučić odlučivao je šta će sa jednim od najbližih saradnika.

„Nećemo ići na ostavku, ja ću ići pred narodne poslanike da tražim razrešenje“, rekao je Vučić 2016. godine.

Nakon razrešenja, Gašić se nije pojavljivao u javnosti do svoje nove funkcije. Bavio se, kako je tada govorio Vučić, strankom. Posle jednogodišnje pauze ili kazne, Gašić je stigao na čelo Bezbednosno informativne agencije, odakle ga ponovo Vučić imenuje za ministra unutrašnjih poslova.

„Ja bih o njemu rekla sledeće – što volim ministre koji lako metanišu gazdi, još više volim predsednika Republike i premijerku koji tako lako građanke i građane ove zemlje, to je ruganje ništa drugo da Bratislav Gašić bude član Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost“, rekla je profesorka prava Vesna Rakić-Vodinelić.

Novinarka kojoj se Gašić obratio 2015. godine, Zlatija Labović, nije želela da komentariše njegovo postavljenje za člana Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare