Vozač iz Turske otkriven s 15 prekršaja, kazna milion i po dinara

Vesti 20. jul 202214:35 6 komentara
Ilustracija / Mup Srbije

Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije izjavio je da je kod vozača jednog autobusa iz Turske otkriveno 15 saobraćajnih prekršaja i 12 za firmu koja je vlasnik vozila.

Radenković je rekao da je u pojačanoj akciji kontrole turističkih autobusa, za dva dana pregledano oko 1.500 autobusa i da je otkriveno 1.100 prekršaja.

„Uglavnom su to bili autobusi domaćih prevoznika. Otkriveno je 1.100 prekršaja, očekivano, najveći broj prekršaja se ticao prekoračenja vremena upravljanja vozilom, nekorišćenja propisanih pauza i odmora, kao i nedostatak dokumenata za vozača i autobuse“, kazao je Radenković za RTS.

Naveo je da je na području Loznice zaustavljen autobus iz Turske kojim je upravljao samo jedan vozač, iako se radi o deonici Istanbul-Sarajevo, dugoj 1.100 kilometara.

„Saobraćajna policija je kontrolisala autobus turskog prevoznika kojim je upravljao turski vozač, a koji je saobraćao na relaciji Istanbul – Sarajevo, to je nešto više od 1.100 kilometara, i potrebno je 15 sati za to putovanje, a bio je samo jedan vozač član posade. Tako da je saobraćajna policija otkrila 15 prekršaja za vozača, 12 za pravno lice i ukupan naplaćeni iznos novčane kazne je bio milion i po dinara“, rekao je Radenković.

Komentari (6)

Vidi sve komentare