Vranje i njegovi ukrasi od tri miliona – da li krase ili ruže?

Vesti 17. dec 202120:10 33 komentara
Nova.rs/ Sanja Petrov

U Vranju neće biti organizovanog dočeka Nove godine, ali je zato gradska vlast tri miliona dinara uložila u novogodišnju rasvetu, koja već nekoliko dana "krasi" gradski park.

Da li ga krasi ili ruži, polemiše se među građanima i korisnicima društvenih mreža.

Južne vesti pišu da većina građana sa kojima su oni razgovarali, figure svetlećeg Sneška Belića, voza, anđela, vile, leptira, novogodišnjeg pehara i rama sa sirenom, opisuju kao tragikomične.

Nova.rs/ Sanja Petrov

Šest svetlećih figura, za koje u tenderskoj dokumentaciji stoji “visokog kvaliteta”, izradio je za tri miliona dinara Atelje za izradu figura Kucljak. Taj atelje Nišlijama je poznat po figuri cvetnog pauna u čairskom parku, koja je plaćena više od pola miliona evra, a Zaječarcima zbog kupovine četiri novogodišnja ukrasa po ceni od 19 hiljada evra.

Nova.rs/ Sanja Petrov

Većina figura je postavljena, deci svetiljke privlače pažnju, lokalni mediji bliski vlasti izveštavaju o „nikad lepšem i ukrašenijem“ Gradskom parku, dok humorističke stranice nove ukrase poistovećuju sa svetlećim falusom koji je beogradski umetnik Pijanista postavio ispred Skupštine grada Beograda, navodi Nova.rs.

Nova.rs/ Sanja Petrov

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare