Vranje oblepljeno plakatima Verana Matića, on poručuje da ga neće uplašiti

Vesti 25. jun 202214:11 > 19:02 15 komentara
Screenshot

Ulice Vranja su oblepljene plakatima sa likom člana Stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića, koji je kao član tog tela nedavno boravio u Vranju i zajedno sa drugim članovima Radne grupe osudio pritiske na rad OK radija i kafića "No comment".

Pročitajte još:

„Odgovor na našu posetu stigao je jutros kada sam dobio informaciju da su ulice Vranja oblepljene mojom fotografijom uz tekst: ‘Veran Matić, samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje, inspekcijskim službama naređuje, hapsi, organizuje rad tužilaštva i sudija, vrši pritisak na medije. Zašto? Sve zbog kafića ‘No comment’ koji se nalazi u lokalu otetom od firme ‘ČIK Kumanovo'“, naveo je Matić u saopštenju.

Matić je rekao da je to što se jutros dogodilo u Vranju još jedna potvrda koliko se sigurno oseća kriminalni klan u Vranju, koliko misli da ima dovoljno podrške u institucijama, kao i dokaz koliko je važno izložiti njihova zlodela javnosti.

„Ovim posterom sam dobio još jednu potvrdu da smo u Vranju činili pravu stvar. I da tamo zaista treba učiniti sve kako bi se izbegao tragičan scenario iz Beograda, Jagodine ili Grocke. Onaj ko stoji iza ovog postera ne zna u šta se upustio. I da tek sada ni ja niti bilo kod od nas neće odustati od onoga što zastupamo i za šta se borimo“, naveo je Matić.

On je ukazao da zna o stoji iza ovog plakatiranja u Vranju i poručio da ga neće uplašiti.

„Upravo suprotno – daje mi još veću motivaciju i potvrđuje koliko je bitno podići glas i suprotstaviti se onima koji misle da im je sve dozvoljeno. Pa i to da prete, razbijaju, zaziđuju i plakatiraju“, rekao je.

Navodeći da postoje jasne želje institucija da se obračunaju sa organizovanim kriminalom, ali da to nije dovoljno, Matić je istakao da je neophodna snažna politička volja i rešenost, koja će onda preneta po svim linijama institucijama za razotkrivanje organizovanog kriminala, jer je opstanak pravne države vezan za obračun sa ovakvim kriminalnim grupama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare