Vreme: Rukovodilac u EPS-u među uhapšenima za krađu ordenja

Vesti 30. mar 202410:20 > 13:44 17 komentara
N1

Rukovodilac u sektoru javnih nabavki u EPS-u Ivica Zdravković uhapšen je 22. marta pod sumnjom da je umešan u krađu ordenja iz SIV-a i određen mu je pritvor do 30 dana, saznaje "Vreme" u Elekrodistribuciji Srbije.

Kako „Vreme“ saznaje, među uhapšenima i pritvorenima za krađu 43.000 ordenja iz SIV-a nalazi se i Ivica Zdravković, aktuelni rukovodilac u sektoru javnih nabavki kompanije EPS.

On je poznat kao neko ko je blizak Damiru Handanoviću, suprugu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, navodi Vreme. Međutim, ministarka navodi da su te informacije netačne.

„Netačne su informacije da je rukovodilac EPS-a Ivica Zdravković “izuzetan prijatelj sa mužem aktuelne ministarke u tehničkoj Vladi Republike Srbije” kao i da je “poznat kao neko ko je blizak Damiru Handanoviću, suprugu ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović“, navedeno je u demantiju koji potpisuje ministarka Dubravka Đedović Handanović, a koji šalje Skupština EPS AD.

Elektrodistribucija: Nismo izvor navedenih podataka

„Povodom vesti koju je objavio časopis Vreme pod naslovom „Rukovodilac u EPS među uhapšenima za krađu ordenja“
Elektrodistribucija Srbije vas obaveštava da ne raspolaže nikakvim podacima objavljenim u ovom tekstu, niti je Elektrodistribucija Srbije izvor navedenih podataka. EDS posluje kao samostalno privredno društvo u vlasništvu Republike Srbije i nezavisno je od poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) i nema podataka u vezi sa zaposlenima niti poslovanjem EPS-a“, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

Zanimljivo je da se ministarka Đedović Handanović nalazi i na mestu predsednika Skupštine EPS AD, kao ovlašćeni predstavnik Osnivača ove kompanije.

Vreme saznaje i da je Zdravković uhapšen pre devet dana, prošlog petka, i da mu je određen pritvor do 30 dana.

Povezano:

Pripadnici policije su ga uhapsili na radnom mestu, piše na portalu ovog nedeljnika.

U do sada objavljenim informacijama u medijima, nije pominjano njegovo ime, već samo inicijali – I.Z. (53).

Inače, radi se o „stručnjaku“ koga je bivši v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević smenio, ali ga je novo rukovodstvo EPS-a odmah po Tomaševićevoj smeni vratilo, a zatim čak i unapredilo u upravljačkoj strukturi, u sektoru javnih nabavki, navodi Vreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare