Vrhunac toplotnog talasa u subotu, „zahlađenje“ donosi temperature ispod 35 C

Vesti 20. jul 202213:20 3 komentara

Srbiju je pogodio novi toplotni talas koji će, prema prognozama meteorologa, trajati do kraja jula. Zbog toga je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje da će u danima pred nama temperature ići i do 40 stepeni.

Pročitajte još:

Kimatolog profesor Vladimir Đurđević rekao je da će u subotu biti vrhunac prvog dela toplotnog talasa, kada će temperatura biti između 38 i 40 stepeni. Nedelja donosi „zahlađenje“ jer će se temperature spustiti za tri ili četiri stepena, ali će i dalje ostati iznad 30 stepeni, na nekim mestima blizu 35.

Profesor Đurđević napominje da će sledeći vrhunac biti za dva vikenda kada će temperature ponovo biti iznad proseka za ovo doba godine.

Sagovornik N1 objašnjava da je u Srbiji temperaturni vrhunac na prelazu između jula i avgusta, koji se ove godine poklopio sa toplotnim talasom koji je pogodio i ostatak Evrope.

Kada je u pitanju vreme u avgustu on kaže da će i u osmom mesecu ostati visoke temperature sa mogućim još nekim toplotnim talasom, ali da kako budemo dublje zašli u avgust i vreme će postati prijatnije.

Cisterne s pijaćom vodom u Beogradu

Na 10 prometnih lokacija u Beogradu i prigradskim naseljima postavljene su cisterne sa pijaćom vodom u susret najavljenim visokim temperaturama, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Cisterne će se od 10 do 19 časova nalaziti na Trgu republike (kod TC Staklenac), na Beogradskom sajmu (kod biletarnice u smeru ka Čukarici), u Cara Dušana kod Pupinovog mosta, kod Gradske opštine Novi Beograd na kružnom toku, na Zelenom vencu, Bulevaru Mihajla Pupina 45 kod vrtića „Čuperak“ i Banjici.

Cisterne se, kako se dodaje u saopštenju, nalaze i u Kovilovu, Ritopeku, Umki, Mladenovcu i Vrčinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare