Vrtić iz Pećinaca odbio prigovor oca: „Komisija postupala u skladu sa Zakonom“

Vesti 14. sep 202210:47 19 komentara
N1

Predškolska ustanova "Vlada Obradović Kameni" iz Pećinaca odbila je prigovor Miloša Mažića, oca devojčice koja je stavljena na listu čekanja bez obrazloženja.

Povezane vesti:

U odluci koju je potpisao direktor te ustanove navodi se da je prigovor neosnovan i da je upisna komisija postupala u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima, kao i odredbama Pravnilnika o upisu dece i radu upisne komisije predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“.

Kako se dalje navodi, Pravilnikom se proverava ispunjenost uslova kao i to da li su izmirene sve obaveze plaćanja iz prethodnog perioda. Dodaju da se prijem dece vrši prema uzrastu dece, smeštajnim kapacitetima objekta kao i normativima za prijem dece.

„Upisna komisija je na osnovu zahteva za upis u narednu godinu devojčice razmatrala zahtev, ali imajući u vidu da su smeštajni kapaciteti za sada popunjeni, dete je listi čekanja. Nažalost, smeštajni kapaciteti nisu dovoljni da se udovolji zahrevima svih roditelja i prime sva deca“, navodi se u odluci predškolske ustanove.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare