Vrtić na Miljakovcu radio bez propisanih dozvola

Vesti 09. sep 202217:24 51 komentara
N1

Prosvetna inspekcija ustanovila je da vrtić Trčuljak, objekta iz kojeg je dete palo kroz prostor, nije imao potrebno rešenje o verifikaciji, postupku utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova u pogledu prostora, opreme, nastavnih sredstava i nastavnog kadra za obavljanje delatnosti osnovnog obrazovanja i vaspitanja. Time postoji osnov za razrešenje direktora.

Po nalogu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića prosvetna inspekcija je izvršila vanredni inspekcijski nadzor nad radom PU Rakovica i utvrdila činjenice incidenta, dodaje se u saopštenju.

Povezane vesti:

S obzirom da Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja propisuje da je ustanova dužna da sprovodi mere za bezbednost i zaštitu dece i učenika, prosvetna inspekcija će u skladu sa utvrđenim činjenicama naložiti izvršenje odgovarajućih mera i preduzimanje odgovarajućih radnji prema zaposlenom, kao i prema direktoru Ustanove.

„Najvažnije je da je dete stabilno. Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga i oštro osuđujem postupak direktorke koja je odlučila da, u toku dobijanja verifikacije, otvori objekat i primi decu“, rekao je Ružić i naglasio da će svi odgovorni snositi posledice za svoje postupanje.

Ministar je dodao da je Ministarstvo otvoreno za pitanja roditelja o određenoj predškolskoj ustanovi, pri upisu i tokom trajanja predškolskog vaspitanja.

„Preduzećemo dodatne provere u narednom periodu kako se ovako nešto ne bi desilo ikada više“, zaključio je Ružić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare