Vučević: U Novom Sadu protestovali politički aktivisti koji se sele kao cirkus

Vesti 23. jul 202210:38 > 12:24 71 komentara
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da proteste u Novom Sadu nisu bili mirni i da ih nisu organizovali mirni građani.

Povezane vesti:

„Na proteste nije izašao narod već grupa političkih aktivista, koja se seli kao putujući cirkus iz grada u grad, u zavisnosti gde je neka aktuelna politička tema. To su politički aktivisti koji su došli sa namerom da naprave haos. To su ljudi koji su rekli da dolaze da prekinu sednicu Skupštine grada, da neće dozvoliti da se održi, zamislite oni su došli sa tom vrlo jasnom namerom. Nisu skrivali tu nameru da neće dozvoliti da se održi sednica Skupštine grada“, rekao je Vučević za TV Pink.

On je dodao da je policija bila izložena nasilju i napadima.

„Zamislite oni su otimali štitove policajcima. Znate šta znači, simbolički, kad se oduzme štit policajcu iz kordona – to je napad na državu“, istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Na protestu građana zbog usvajanja urbanističkog plana bili su i aktivisti svih opozicionih stranaka i Stranka slobode i pravde i Narodna stranka, Srpski pokret Dveri i celo rukovodstvo pokreta Ne davimo Beograd i Ne damo Jadar.

Izvor: Pink

„Ne znam kakve veze oni imaju sa GUP Novi Sad. Na sedinci se odlučivalo nesto što je redovna procedura, to nije nikakav tajni dokument“, rekao je Vučević povodom sukoba policije i privatnog obezbeđenja sa građanima i aktivistima nad kojima je primenjena prekomerna sila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare