Vučević i Mojsilović u novogodišnjoj noći obišli pripadnike 250. raketne brigade

Vesti 31. dec 202222:01 10 komentara
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su pripadnike 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Srbije.

Vučević je posle obilaska raketnog diviziona naoružanog raketnim sistemom FK-3 koji se nalazi uz borbenom dežurstvu, izjavio da Vojska Srbije i danas, kao i svih prethodnih dana 2022, obavlja svoje aktivnosti da bi građani Srbije mogli mirno da dočekaju Novu godinu, da proslave novogodišnju noć i uživaju sa svojim porodicama i prijateljima.

„Jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, delovi 250. raketne brigade i večeras čuvaju nebo nad Srbijom sa najmodernijim i najmoćnijim protivivazduhoplovnim sistemima, na ponos Vojske Srbije i cele naše zemlje“, rekao je Vučević.

On je dodao da se uverio obilazeći jedinice u okolini Beograda, raketnog diviziona FK-3 koji se noćas nalazi u sistemu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora, da je Vojska Srbije obučena, opremljena, sposobna, hrabra i odlučna da štiti nebo nad Srbijom.

„Tako će biti večeras, tako će biti i tokom cele sledeće godine“, rekao je Vučević i svim pripadnicima Vojske Srbije i građanima poželeo mirnu i prosperitetnu 2023. godinu.

Vučevića i Mojsilovića dočekao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane ; Duško Žarković, dok je o nameni, zadacima i razmeštaju jedinice referisao komandant 250. raketne brigade za PVD Tiosav Janković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare