Vučević posle sednice GO: Predlog da se predsednik SNS bira na proleće

Vesti 18. sep 202112:10 > 12:4070 komentara
Izvor: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Na današnjoj sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) bilo je više predloga da se na predstojećem kongresu, koji će se održati od 21. do 24. oktobra, ne bira predsednik partije, nego da se to uradi na proleće, posle izbora za predsednika Srbije, izjavio je potpredsednik SNS Miloš Vučević.

On je, posle sednice Glavnog odbora u Beogradu, kojoj nije prisustvovao lider partije Aleksandar Vučić, rekao da se o tom predlogu danas nije glasalo, nego je odlučeno da Predsedništvo SNS donese odluku koji će se sve stranački organi birati na kongresu.

„Većina članova Glavnog odbora, a pre svega ogromna većina članstva, očekuje da Vučić nastavi da vodi stranku. Mislim da ima i moralnu obavezu da prihvati i kandididaturu za predsednika Republike, da ima moralnu obavezu prema pristojnoj Srbiji, prema svim građanima koji žele Srbiju da vide kao normalnu, pristojnu državu, koja se razvija, napreduje, pobeđuje“, istakao je Vučević.

On je dodao da će se o tome pričati na nekim narednim sednicama stranačkih tela, a da Vučić još nije doneo tu odluku.

„Čućemo svi kakav je stav Vučića o tome. To mora on da kaže“, kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, na sednici je bilo pet-šest govornika sa poprilično različitim stavovima o određenim pitanjima od ostalih, a odlučeno je da izborne radnje krenu od mesnih i opštinskih odbora, da oni kandiduju ljude za najvažnije funkcije u partiji, „da se ne svede na neki spisak koji potpisuju, nego da se čuju različita mišljenja i stavovi“.

Vučević je „zamolio“ one koji su na važnim funkcijama u SNS i imaju dugogodišnji partijski staž, a „malo su se umorili, kod kojih je vidljiv zamor materijala, nemaju više onu energičnost i efikasnost koju su imali“, da razmisle i možda dobrovoljno prepuste mesto nekim mlađim, novim ljudima.

„Videćete nova lica u stranci, očekujemo i nove članove Glavnog odbora i Predsedništva, potpredsednike. O tome će odlučivati delegati, a pre toga članovi mesnih i opštinskih odbora“, rekao je Vučević, precizirajući da će Skupštini SNS prisustvovati 4.000 delegata.

Sednica Glavnog odbora je bila zatvorena ze medije, čak ni fotoreporteri i snimatelji nisu mogli da uđu u salu i snime početak, što je do sada bila uobičajena praksa.

Izvor: Tanjug

Komentari

Vaš komentar