Vučević: Kfor ne bi smeo da dozvoli da Kurti pošalje albanske policajce na sever

Vesti 07. nov 202214:2034 komentara

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da na Kosovu napeta sitaucija, ali da se nada da neće doći do eskalacije, ističući da je Kfor sada bitan faktor, koji ne bi smeo da dozvoli da Aljbin Kurti pošalje albanske policajce na sever da zamene srpske, i praktično izvrše okupaciju četiri opštine na severu pokrajine.

Na pitanje kakve su bezbednosne procene, ministar Vučević je za Tanjug rekao da se pažljivo prate i procenjuju svi potezi Prištine, koja suprotno Briselskom sporazumu, pravi baze za specijalne policijske jedinice na teritoriji četiri opštine na severu, sa srpskom većinom.

„Sada, kada su se srpski policajci povukli iz policije, napravljen je bezbednosni vakuum i dodatno je riskantna i komplikovana situacija, jer se postavlja pitanje – ko će da obavlja sada te redovne, svakodnevne policijske aktivnosti“, ukazao je Vučević.

Pripadnici Kosovske policije Region Sever, nijh oko 300 srpske nacionalnosti, podneli su ostavke i razdužili se u policiji posle odluke Srba sa severa da se povuku iz kosovskih institucija.

Komentari

Vaš komentar