Vučević, Matić i Ristovski podneli ostavke na mesto poslanika u Skupštini

Vesti 29. avg 202213:54 2 komentara
Skupština Srbije, Prazna skupština, skupština
N1

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije konstatovao je prestanak mandata Miloša Vučevića, Tatjane Matić i Lazara Ristovskog iz poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve.

Vučević je trenutno na funkciji gradonačelnika Novog Sada, a očekuje se da će biti jedan od potpredsednika nove Vlade, za čijeg mandatara je predložena Ana Brnabić.

Tatjana Matić je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u aktuelnoj Vladi u tehničkom mandatu, dok je glumac Ristovski bio aktivan tokom kampanje za aprilske predsedničke i parlamentarne izbore.

Odbor kojim predsedava poslanik i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, prihvatio je i ostavke koje su na poslaničku funkciju podnele i Gordana Matković iz poslaničke grupe Demokratske stranke, kao i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetsko inženjerstvo Jelena Begović, koja je u parlament ušla na izbornoj listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve.

Prihvaćene su i ostavke Marije Radulović i Smiljane Maksimović iz poslaničke grupe NADA – Novi DSS – POKS, Violete Filip iz poslaničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, kao i poslanice Marije Jovanović.

Odbor je sednicu počeo minutom ćutanja povodom smrti potpredsenika Narodne skupštine i poslanika sa liste NADA – Novi DSS – POKS Božidara Delića, a iz istog razloga konstatovan je prestanak njegovog mandata pre vremena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare