Vučević: Nastavićemo sa procesom daljeg snaženja Vojske Srbije

Vesti 09. nov 202214:10 komentara
Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, obišao je Komandu Kopnene vojske u Nišu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, upoznao je Vučevića sa organizacijom, razmeštajem, misijama i zadacima tog operativnog sastava Vojske Srbije.

Vučević je poručio da će Ministarstvo odbrane nastaviti sa jačanjem Vojske Srbije i raditi na poboljšanju standarda njenih pripadnika.

„Čast mi je što sam danas, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, u poseti Komandi Kopnene vojske. Čestitam na svemu što su radili, na odbrani, čuvanju otadžbine Srbije. Pre svega na zadacima koje su izvršavali i vrše u Kopnenoj zoni bezbednosti“, izjavio je.

On je naglasio da je to najizazovniji i najzahtevniji zadatak, imajući u vidu današnju političku situaciju.

„Zajedno ćemo, i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uz podršku Vlade, uz podršku predsednika Republike, uz ekonomsko jačanje države, nastaviti sa procesom daljeg snaženja Vojske Srbije, sa boljim opremanjem, sa savremenijim naoružanjem i boljom opremom, rešavanjem stambenih potreba pripadnika Vojske Srbije, sa boljim standardom za sve one koji su deo
odbrambenog sistema“, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, radiće se i na povećanju brojnosti vojske.

„Ne da bi se junačili ili nekom pretili, već da bi Vojska Srbije nastavila da bude ono što jeste – najsnažniji odvraćajući faktor za sve one koji nisu dobronamerni prema našoj otadžbini, prema Republici Srbiji“, zaključio je.

Na kraju posete Komandi Kopnene vojske, Vučević se sastao i sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.