Vučević: Nikad neću razumeti Srbe koji letuju u Dalmaciji, Istri…

Vesti 04. avg 202209:37 > 15:04801 komentara
Izvor: TANJUG/ GRAD NOVI SAD/ ALEKSANDAR VASILIC

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je taj grad primio najveći broj izbeglica devedestih godina, zbog čega se u njemu organizuje centralna manifestacija obeležavanja stradanja Srba u akciji "Oluja".

Pročitajte još:

„Prema nekim procenama, više od 100.000 Srba došlo je tu iz Hrvatske, Bosne i Hecegovine i zato je doneta odluka da se ovo stradanje ovde obeleži, u centru grada“, rekao je Vučević, za TV Pink.

Kako je naveo, po prvi put je obeležavanje u samom centru jednog grada, obično je, naveo je, to bilo u prigradskim naseljima, ili ispred manastira, kao prostori koji su bili karakteristični za prihvat kolona izbeglica, Krajišnika.

On je rekao da je predsednik dražave „kao buldožer gurao da se obeležavaju sudbinski datumi za naš narod, pobede i tuge“.

„Kultura sećanja daje smernice kako dalje da idete. Ako ne znate svoju prošlost ne možete da razumete sadašnjost, niti da predvidite budućnost“, rekao je Vučević.

On je naveo da „nikad neće razumeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na ostrvima, na odmoru„, dodajući da nikog ne osuđuje, „nek letuju gde god hoće, baš me briga“.

„Ali mora da je gadno i prilično neprijatno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negde na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj jer će oni sutra da slave i pričaju da su pobedili preteravši Srbe. Jedino da gnjurate celi dan, da uzmete veliku bocu kiseonika, da idete pod more i da se pravite da se to ne dešava i da su oko vas baš pristojni ljudi“, rekao je Vučević.

Komentari

Vaš komentar