Vučević o protestu: Zgubidani došli da prave haos, policija nije upotrebila silu

Vesti 21. jul 202211:38 > 12:5355 komentara
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da je cilj protesta protiv usvajanja GUP-a bio prekidanje sednice na kojoj će se ovaj urbanistički dokument usvojiti, javlja portal 021.rs.

Pročitajte još:

Po njegovim rečima, na protestu se okupilio 70-80 ljudi, javlja 021.rs.

„Ne znam šta su očekivali? Da nas tuku? Valjda im je to bio cilj. Valjda su želeli da napadnu gradonačelnika, ali da on ne može da se brani, da ne sme ni policija, niti obezbeđenje Skupštine da ga brane. To bi valjda bio vrhunac demokratije. Zamislite da njih, ne daj Bože, neko fizički napadne, šta bi tada rekli? Da su napadnuti aktivisti? Koji aktivisti? Pa pretili su članovima Komisije za planove da će im doći na kućnu adresu, da znaju gde žive. Nigde nema toga da čovek koji nije proveo dva popodneva u Novom Sadu brani Šodroš. Neću da budem deo toga i tog kolorita“, rekao je Vučević.

Na pitanje zbog čega aktivistima nije dozvoljeno da prisustvuju sednici, Vučević je odgovorio da odluku o tome donosi Skupština Grada, a ne Gradsko veće i gradonačelnik. Kako dodaje, nikad transparentnija javna rasprava o GUP-u nije bila, te su imali priliku da se obrate.

On se osvrnuo i na incidente i sukobe, navodeći da policija samo radi svoj posao.

„Možete da protestujete uvek i kad god to želi, ali ne možete i da budete nasilni. Nema proboja ograde, nema proboja policijskog kordona, a da ne očekujete reakciju. Pri tome, policija nije ni upotrebila silu, suštinski nije upotrebila silu. Ali, naravno, najvažnije je poslati sliku iz Novog Sada kako je bio neki haos, a niko neće reći da ih je došlo 70, da su došli iz Ne davimo Beograd, Jadra… Zgubidani valjda nemaju šta da rade, pa dolaze u naš grad da nam prave haos“, dodaje gradonačelnik Vučević.

Izvor: Tanjug

Komentari

Vaš komentar