Vučević o vojnom roku: Procenjivaće se da li je to u interesu odbrane Srbije

Vesti 03. dec 202214:30 komentara
Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je uvođenje obaveznog vojnog roka politička odluka, koja će biti zasnovana na proceni najodgovornijih i najstručnijih ljudi u Ministarstvu i Generalštabu i da je spreman da preuzme odgovornost da, kada definitivne analize budu završene, predsedniku Srbije, Vladi i Skupštini predloži odgovarajuće rešenje.

„Ovde ne može biti reč o tome da li je ta tema popularna u javnosti i da li se o njoj pozitivno ili negativno izjašnjavaju na društvenim mrežama. Jedino meritorno biće da li je to u interesu odbrane Srbije ili nije“, istakao je Vučević u intervjuu magazinu Odbrana.

Pročitajte još

Govoreći o opremanju vojske, on je rekao da su određena sredstva od Rusije poručena i plaćena pre početka sukoba u Ukrajini, ali da, zbog sankcija koje su na snazi, ne mogu da se isporuče.

„To ni na koji način ne nanosi štetu Rusiji, već isključivo Srbiji i toga smo svesni i mi, ali i one države koje tu isporuku ne dozvoljavaju. S druge strane, ne isporučuju se i neka sredstva zapadne proizvodnje, iako su uredno plaćena, iz nama nedovoljno razumljivih razloga“, ukazao je on.

Vučević je dodao da veruje da će razgovori, koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi sa liderima zapadnih zemalja, uskoro uroditi plodom i da će se problemi vezani za te isporuke prevazići.