Vučević obišao jedinice Vojske Srbije u Raški i Novom Pazaru

Vesti 12. dec 202215:55 15 komentara
Tanjug/Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je, sa zamenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Petrom Cvetkovićem, jedinice Vojske Srbije u garnizonima u Raški i Novom Pazaru.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vučević je tom prilikom poručio da Vojska Srbije ne želi nikakve sukobe, ali da je spremna da izvrši svako naređenje vrhovnog komandanta i da zaštiti našu državu i sve njene građane.

Pročitajte još

Posle obilaska jedinica i razgovora sa pripadnicima Vojske Srbije u kasarnama „Stefan Nemanja“ u Raški i „Rifat Burdžević – Tršo“ u Novom Pazaru, ministar Vučević visoko je ocenio njihovu opremljenost i obučenost.

„Još jednom sam stekao uverenje i dobio potvrdu u razgovoru sa starešinama i vojnicima da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta, u cilju zaštite integriteta naše zemlje, suvereniteta Republike Srbije i zaštite svih njenih građana“, izjavio je Vučević.

On je istakao da će političko rukovodstvo učiniti sve da očuva mir i stabilnost, ali da je Vojska Srbije najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi.

„Uz Vojsku Srbije svi građani Srbije su sigurni. Verujte u svoju vojsku. Vojska ne želi nikakve sukobe, ratove, ali je spremna da zaštiti našu državu i sve njene građane“, poručio je Vučević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare