Vučević: Srbija opredeljena da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku

Vesti 16. nov 202216:52 > 18:4312 komentara
Izvor: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ bg

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku i da će nova Vlada Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, posvećenu poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Pročitajte još:

Vučević je u razgovoru sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo zahvalio na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i istakao da je stav Kine po pitanju Kosova uvek bio principijelan i dosledan, što predstavlja dokaz iskrenog prijateljstva, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Bo je naglasila da su uzajamna podrška Srbije i Kine po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i odlični odnosi dvojice predsednika, potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država.

Ambasadorka je istakla da saradnja u oblasti odbrane dodatno učvršćuje ukupne odnose dve države i konstatovala da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Vučević sa ambasadorkom Nemačke o saradnji dve države i bezbednosti

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ bg

Vučević se prethodno sastao i sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad, sa kojom je razgovorao o aktuelnim bezbednosnim temama i saradnji dve zemlje, saopštilo je resorno srpsko ministarstvo.

Vučević je rekao da je stabilnost Zapadnog Balkana od strateškog značaja i da, u tom smislu, postoji redovan dijalog dve strane, navodi se u saopštenju.

Konstatovao da je bilateralna saradnja dve države razvijena, te ocenio da to daje mogućnost za unapređenje i oblikovanje saradnje u oblasti odbrane.Konrad je, kako je navedeno, ;istakla opredeljenje Nemačke za unapređenje ukupne saradnje.

Čestitala je Vučeviću na imenovanju za potpredsednika Vlade i ministra odbrane Srbije.

Komentari

Vaš komentar