Vučević targetira Radu Trajković: Opasno je što priča o nekim bandama na severu

Vesti 14. nov 202219:02 50 komentara
vučević trajković n1
N1

Ministar odbrane Miloš Vučević ocenio je danas da pored pitanja tablica postoji čitav niz poteza Prištine koji urušavaju Briselski sporazum i dodao da je velika odgovornost na Kforu i NATO paktu koji "moraju biti garant mira" u opštinama na severu Kosova u kojima živi srpsko stanovništvo.

„Ako je Briselski sporazum mrtav, to je poraz EU“, rekao je Vučević za televiziju B92 i dodao da se nada da u procesu rešavanja problema na severu Kosova, pre svega oko zahteva Prištine da se srpske tablice zamene kosovskim, „neće doći do upotrebe oružja“.

POVEZANE VESTI:

On je rekao da Priština krši Briselski sporazum i time što kosovske policijske jedicinice prave baze u srpskim opštinama koje su strateški pozicionirane, i ocenio to kao očiglednu spremnost za intevencije koje predstavljaju opasnost za srpsku zajednicu.

Vučević je kazao da je „opasno“ to što Rada Trajković sa severa Kosova i neki političari srpskih opozicionih parlamentarnih stranaka u „tajkunskim medijima“ izjavljuju da „postoje neke kriminalne bande na severu Kosova i da je to razlog što Priština interveniše“.

„I iz nekih opozicionih grupa u Skupštini Srbije izjavljuju da je na čelu Srba na severu Kosova kriminalni klan. To je neodgovaran i krajnje uznemirujuć pristup i nebriga za svoj narod i državu“, kazao je Vučević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare