Vučić: Belivukova grupa objavljivala laži o mom sinu Danilu

Vesti 13. maj 202111:15 > 14:35135 komentara
Izvor: TANJUG/RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je grupa uhapšenog Veljka Belivuka objavljivala laži o njegovom sinu Danilu, a da su "mediji (predsednika Stranke slobode i pravde) Dragana Đilasa to jedva dočekali", kako bi mu "ugrozili život".

POVEZANE VESTI

Jedan proopozicioni medij preneo je da navode navijačke grupe Partizana „Južne strane 1970“ da je Danilo Vučić na sastanku vođa pojedinih navijačkih grupa crno-belih obećao pomoć države u preuzimanju južne tribine stadiona tog fudbalskog kluba.

„Izmislili nešto da bi se kriminalci optuživali, a onda je to Đilas jedva dočekao. Da bi njemu (Danilu Vučiću) život bio ugrožen da bi mene slomili“, kazao je Vučić prilikom posete vakcinalnom punktu u beogradskoj kasarni Dedinje.

Vučić je ocenio da je „Đilasov medij“ postao medij Veljka Belivuka i njegove grupe, koji se sumnjiče za više ubistava.

„Nadam se samo da od tog strašnog, bahatog i prljavog posla – stavljanja mete na čelo deci – neće biti nikakvog posla. Ne zato što je to dete moje, svaki roditelj zna kako je kada bi se tako govorilo o njegovom detetu“, istakao je on.

Govoreći o slučaju prisluškivanja njegovih telefonskih razgovora, Vučić je naveo da nadležni rade svoj posao.

„Velika sila kreće sa zahtevom da se povuku Kfor i UNMIK“

Predsednik Srbije izjavio je i da jedna velika sila uskoro kreće sa zvaničnim zahtevom da se sa Kosova povuku KFOR i UNMIK što bi bila „apsolutna katastrofa za nas“ i istakao da će zamoliti generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, sa kojim treba da se sretne narednih dana, da založi svoj uticaj u zapadnoj alijansi da se to ne desi.

„Ne znam da li je neko svestan šta bi to značilo, jako me brine“, rekao je Vučić.

Kazao je i da su to obaveštajni podaci dobijeni iz oficijelnih izvora i da ne može više od toga da kaže.

Govoreći o „prištinskoj vojsci“, Vučić je naveo da su u Prištini za to planirali sto miliona evra na godišenjem nivou što se ne može porediti sa onim što se izdvaja za Vojsku Srbije.

„To ne treba da nas plaši, naše je da čuvamo mir, da imamo snažnu armiju“, rekao je Vučić.

Govoreći o predstojećim međunaradnim susretima, on je potvrdio da u Beograd u petak stiže slovenački predsednik Borut Pahor.

„U nedelju bi trebalo da idem u Sloveniju, ako sve to bude. A tamo će da bude Ljosa Osmani, Milo Đukanović, Zoran Milanović, Džaferović, Komšić. Biće interesantno“, rekao je Vučić, navodeći da odatle ide u Brisel gde će imati susret sa Stoltenbergom.

„Izdržao sam pritisak u Beloj kući“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije priznala Kosovo kao Izrael, jer je on uspeo da izdrži pritisak u Beloj kući u Vašingtonu.

„Izdržali smo najteže pritiske, koje ni mnogo moćniji nisu uspeli poput Izraela. Izraelski ambasador kaže: ‘To je bio američki pritisak’. I lično sam izdržao taj pritisak u Beloj kući, i nije bio problem. I zato Srbija nije uradila to što je uradio Izrael“, rekao je Vučić novinarima.

Nakon posete vakcinalnom punktu u kasarni Dedinje u Beogradu, Vučić je rekao da je to bilo moguće jer se u proteklih godinu dana vredno borio za Srbiju u teškim pregovorima u Vašingtonu i Briselu.

Izraelski ambasador u Srbiji Jahel Vilan izjavio je u sredu da je Izrael priznao Kosovo pod pritiskom SAD, u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom.

„Odluka Izraela da prizna Kosovo je doneta pod američkim pritiskom. Inače nemojmo zaboraviti da je to uradjeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom, a ne sa nama, sa Izraelom. Ne pokušavam da se krijem iza toga, tu odluku je doneo Izrael posle mnogo godina tokom kojih nismo priznali Kosovo. To je defintivno protiv naših interesa u Srbiji, to je protiv mojih interesa“, rekao je Vilan za TV Prva.

Rast BDP Srbije šest odsto

Medjunarodni monetarni fond (MMF) je dao novu procenu da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije biti šest odsto u ovoj godini, izjavio je danas u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je novinarima rekao da je prognoza MMF-a da javni dug Srbije ove godine neće premašiti 60,3 odsto BDP-a.

„Mi ćemo se truditi da rast BDP-a ove godine bude sedam odsto“, rekao je Vučić i dodao da je za postizanje tog rasta najvažnije da što više gradjana bude vakcionisano protiv korona vurusa.

Komentari

Vaš komentar