Vučić: Biće još ulaganja u sport, srpska ekonomija napreduje

Vesti 08. avg 202114:22 > 14:23 78 komentara
Aleksandar Vučić
Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je "fantastičnim sportistima" Srbije, i onima koji su osvojili medalje i onima koji to nisu, najavljujući da će biti još ulaganja u sport u budućnosti i dodajući da je u prvih sedam meseci ove godine priliv direktnih stranih investicija bio za 30 odsto viši nego u istom periodu prošle godine. "Srbija je u prvih sedam meseci šampion i u stranim direktnim investicijama", objavljeno je na Vučićevom Instagram profilu.

„Uz čestitke našim fantastičnim sportistima, zlatnim vaterpolistima, Milici (Mandić tekvondistkinji), Jovani Preković (karatistkinji), uz čestitke našim bronzanim odbojkašicama, svima koji su nam doneli medalje, ali i uz čestitke i onima koji nisu doneli medalje a svim srcem su se borili za našu Srbiju, hoću da kažem da su nam ovo najuspešnije Olimpijske igre i najveći uspeh sportski svih vremena koji je Srbija ostvarila. Ali da se ne bih kitio njihovim perjem i njihovim uspesima, naš posao je bio samo da im obezbedimo dobre uslove, pristojne nagrade“, kazao je Vučić u kratkom videu objavljenom na njegovom Instagram profilu.

On je najavio da će biti još ulaganja u sport u budućnosti, jer srpska ekonomija napreduje.

„U prvih sedam meseci ove godine imamo priliv direktnih stranih investicija od dve milijarde i 72 miliona. Bilo je prošle godine u isto vreme milijardu i 549 miliona. Za 30 posto više, to je dobar znak, dobar signal, srpska ekonomija napreduje i Srbija ide napred, i biće još ulaganja u sport“, poručio je Vučić.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila devet medalja i po uspešnosti se nalazi na 28. mestu u svetu.

Zlatne medalje osvojile su Milica Mandić i Jovana Preković, kao i vaterpolo reprezentacija, srebro je izborio strelac Damir Mikec, a bronzane medalje su pripale basketašima, odbojkašicama, strelcu Milenku Sebiću, tekvondistkinji Tijani Bogdanović i rvaču Zurabu Datunašviliju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare