Vučić: Bile planirane demonstracije i upad u Skupštinu

Vesti 07. feb 202318:46 234 komentara
Aleksandar Vučić
Reuters/Marko Đurica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je apsolutno siguran da je na posebnoj sednici Skuštine Srbije o Kosovu bio isplaniran incident tokom kog su mu u sali prišli poslanici opozicije i da su već za 15 sati bile planirane demonstracije i da je onda trebalo da se upadne u parlament.

Povezane vesti

„Da je bila pauza, ta sednica ne bi bila nastavljena…Nisu očekivali da će neko da bude toliko miran da sve istrpi i nastavi da govori“, rekao je Vučić.

„Iznenadilo me da sam video da je to bilo pripremano i to može nekom političkom laiku da izgleda kao spontano, kao nešto što se dogodilo u parlamentu. Apsolutno sam siguran da je bilo isplanirano, zaključio sam to istog dana. Ceo performans je bio planiran. Njihova želja je bila da me optuže za izdaju, a da mi ne pruže priliku do odgovorim. Pošli su svi ka meni sa željom da se izazove incident“, rekao je Vučić.

Ocenio je i da „nismo bili u parlamentu ujedinjeni u očuvanju interesa i u racionalnom pristupu“, te da je „jedini cilj kako oboriti SNS“ i njega kao njenog lidera.

Zapad će poslati Ukrajini avione F-16, sledi eskalacija sukoba

Vučić je rekao i da nam predstoji mnogo loših vesti po pitanju rata u Ukrajini.

„Očekujem da uže interese ostavimo po strani u narednim mesecima i da čuvamo našu zemlju, rezervnu otadžbinu nemamo“, poručio je Vučić.

On je istakao da očekuje veliku eskalaciju sukoba u Ukrajini i da će tenkovi koji stižu sa Zapada da unesu promenu na ratište. Ti tenkovi, kako dodaje, doneće pomoć ali neće biti dovoljni.

Posle toga, kako je kazao, očekuje dodatnu eskalaciju i slanje aviona F-16 na na ukrajinsku stranu.

Vučić kaže da će avione slati i Amerika i svi ostali sa Zapada i da „očekuje veliku, potpuno nekontrolisanu eskalaciju sukoba u Ukrajini“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare