Vučić: Niko mi nije tražio snimak sa naplatne rampe Doljevac

Vesti 29. apr 202113:34 > 16:37 168 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je navode da poseduje snimak udesa sa naplatne stanice Doljevac u kom je učestvovao tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić, a u kom je stradala jedna osoba.

Na pitanje zbog čega sudu nije dostavio snimak nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u koji je imao uvid i odakle mu pravo da zadržava taj snimak, Vučić je rekao da ga niko nije ni pitao za snimak, niti da ga poseduje.

Povezane vesti

„Znam šta su mi pokazali, a niko mi nije tražio bilo šta. Nikakve nadležnosti nemam, niko me ni za šta nije pozvao niti pitao. To morate da pitate neke druge nadležne organe“, rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da ako neko stvarno misli da bi on ili bilo ko drugi štitio nekoga ko je ubica na bilo koji način ili da bi rekao „Babića nemojte da osudite, nego osudite njegovog vozača“, onda to, po njegovim rečima, mnogo više govori o onima koji to misle nego o njemu.

„Narod je tu i umeće to da proceni na najbolji mogući način, jer oni itekako dobro vide i itekako dobro znaju“, zaključio je.

Vozač Koridora Srbije Dejan Stanojević, koji je 31. januara 2019. godine službenim automobilom „škoda superb“ izazvao udes u kojem je stradala Stanika Gligorijević iz Debelice, dok je četvoro ljudi povređeno, osuđen je prošlog četvrtka na tri godine i deset meseci zatvora.

Prvi međustranački dijalog bio civilizovan i odmeren

Vučić je izjavio da je dijalog vlasti i dela opozicije, koji je odbio posredovanje Evropskog parlamenta, bio „civilizovan i odmeren“ dijalog.

Predsednik je ocenio da je „uveren“ da će taj dijalog dati dobre rezultate.

„Dobri rezultati znače da možemo da stvorimo pravila i procedure koje će za sve da važe jednako, kada su u vlasti ili opoziciji i da svi budemo podjednako zadovoljni ili nezadovoljni“, rekao je Vučić na otvaranju Sektora 4 obilaznice oko Beograda.

Takvi rezultati će pomoći, kako smatra predsednik, da građani Srbije mogu da izađu na izbore i odluče ko će „voditi Srbiju“.

Kako je ranije navedeno, predstavnici vlasti i dela opozicije koji je odbio posredovanje Evropskog parlamenta, sastali su se u sredu u Skupštini Srbije, prvi put, na međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima.

„SAD bi mogle da sugerišu EU da je napredak evrointegracija Zapadnog Balkana neophodan“

Aleksandar Vučić pozvao je SAD da Evropskoj uniji „sugerišu“ da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija neophodan.

„Od velikog značaja nam je američka podrška u procesu evrointegracija naše zemlje. SAD bi mogle da sugerišu svojim evropskim partnerima da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija neophodan, pre svega zbog mogućnosti da i same zemlje kandidati u odredjenom trenutku osete zamor od konstantnog odsustva napretka. Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takodje, mora biti izvestan i jasan“, rekao je Vučić u razgovoru sa američkim ambasadorom u Srbiji Entonijem Godfrijem.

Predsednik Vučić je rekao da je dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa postignut u Vašingtonu komplementaran sa aktivnostima EU i korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

„Srbija je uvek spremna za otvoren dijalog sa Prištinom“, ponovio je Vučić.

Dodao je i da je jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju i da veruje da je želja za čvršćim vezama obostrana.

Oni su razgovarali i bilateralnoj saradnji, posebno u svetlu obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao i da nema „nikakve informacije“ o otvaranju informativnog centra ruskog Sankt Peterburga u Beogradu.“Ne znam ništa o otvaranju nikakvog informativnog peterburškog centra, i to prvi put čujem“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara na otvoranju Sektora 4 obilaznice oko Beograda.

Kako su mediji objavili, ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski u februaru je izjavio da je u okviru saradnje Beograda i Sankt Peterburga planirano otvaranje informatinbog peterburškog poslovnog centra.