Vučić: Do kraja meseca odgovoriću opoziciji

Vesti 11. sep 202313:45 11 komentara
Tanjug / Rade Prelić

Do kraja meseca odgovoriću opoziciji,što će biti najbrži i najkonkretniji koji će im jedan predsednik, koji je nadležan za raspisivanje parlamentarnih izbora pružit i usmeno i pisanim putem, u skladu sa demokratskim načelima i principima i poštovanjem prava manjine.

Ranije danas član Predsedništva Srpske napredne stranke Milenko Jovanov upitao je šta deo opozicije koja se danas okupila ispred Predsedništva zapravo hoće dodajući da je na njihov zahtev odgovoreno nekoliko puta.

Stranke koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“, među kojima su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno levi front uputile su danas, kako su naveli njihovi predstavnici, formalni zahtev za održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

#related-news_0

Jovanov ocenjuje da je „lutajući cirkus“ promenio lokaciju, pa je, kako je rekao, iz Narodne skupštine prešao ulicu i doveo „svoje klovnove i druge cirkuske atrakcije pred zgradu Predsedništva“.

„Pošto tu svako sebe smatra za lidera, svi su dali i izjave, ali se iz njih, čak i uz najbolju volju, ne može razumeti šta oni zapravo hoće. Izgleda da hoće izbore, ali već kod objašnjenja na kom nivou izbore traže, nastaje potpuni haos i papazjanija. Kažu i da traže bolje izborne uslove, ali se izbori u Srbiji održavaju u skladu sa pravilima koja su oni davno pisali i uz izmene koje su sami tražili pre dve godine“, naveo je Jovanov u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare