Vučić: Evroprajd neće biti održan i promene te odluke neće biti

Vesti 30. avg 202211:50258 komentara
Prajd, parada ponosa, LGBT
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će odluka Vlade Srbije o neodržavanju Evroprajda biti poštovana, ističući da ukoliko je neki skup zabranjen - biće zabranjen.

On je u Predsedništvu kazao da ta manifestacija neće biti održana i da promene te odluke neće biti.

Vučić je poručio organizatorima Evroprajda, koji su najavili da će se okupiti u dogovoreno vreme uprkos odluci države da se manifestacija odloži, da je stav države da ne postoje bezbedonisni uslovi, a da oni umesto da razumeju i biraju drugačije načine da se bore za svoja prava, po svaku cenu nastoje da skup održe.

Poručio je i da odluka o Evroprajdu neće biti promenjena čak i kada bi ga ubeđivali predsednici Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Ukrajine i Turske, Džozef Bajden, Vladimir Putin, Volodimir Zelenski i Redžep Tajip Erdogan.

Uz ocenu da je stvorena histerija protiv Prajda, Vučić je rekao: „Ne sviđa si ni meni, ali skloniš se, što je to problem“.

Oni drugi se ne obaziru što ne postoje bezbednosni uslovi, već žele da vide šta će da rade huligani i da li će ih država zaštititi, izjavio je Vučić i poručio da će se odluke Vlade poštovati.

„Neće biti nikakvih tuča i nikakvih sukoba“, istakao je Vučić i dodao da će svako svako ko bude hteo nasilje biti priveden.

On je kazao da je održavanje parade problem sa kojim će se društvo u Srbiji suočavati u budućnosti, jer svaka politička opcija ima isključiv stav po tom pitanju.

Vučić je izjavio da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u nedelju imala sastanak sa poslanicima Zelenih iz Evropskog parlamenta, „koji su bili na nekim svadbama u Mačvi i Sremu i izrazili protivljenje zbog neodržavanja Parade ponosa“.

Ana Brnabić im je rekla da imamo mnogo problema i da želimo da sačuvamo punu bezbednost za građane, zbog čega Parada neće biti održana, naveo je Vučić.

Prema navodima Vučića, tužno je ako neko ko podržava održavanje te manifestacije smatra da je Evroprajd jednako važan kao Kosovo.

Komentari

Vaš komentar