Vučić i Babiš: Tradicionalno prijateljski odnosi bez otorenih pitanja

Vesti 10. feb 202116:078 komentara
ANDREJ BABIŠ, ALEKSANDAR VUČIĆ
Izvor: Tanjug/Instagram/BuducnostSrbijeAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i češki premijer Andrej Babiš ocenili su u Beogradu da postoji protstor za jačanje bilateralnih odnosa koji su tradicionalno dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

„Srbija želi da intenzivira svoje ekonomske odnose sa Češkom, što uključuje i dalje povećanje trgovinske razmene“, rekao je predsednik Vučić, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

POVEZANE VESTI:

On je da izrazio nadu da će Češka uspeti da se izbori sa epidemijom i posledicama koronavirusa.

„Verujem da će se Češka, kao i svet uopšte, uskoro vratiti u normalne životne i ekonomske tokove“, rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje da će u narednom periodu prioriteti EU biti usmereni ka ekonomskom oporavku, kao i da će velika pažnja biti posvećena aktivnostima u domenu zdravstvene zaštite.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će EU nastaviti sa aktivnim sprovođenjem politike proširenja.

„Visoko uvažavamo kontinuiranu podršku Češke ubrzanju procesa evropskih integracija Srbije, kako bilateralno, tako i u okviru V4 i očekujemo da Češka nastavi da u okviru EU utiče da se naši reformski napori adekvatno valorizuju“, rekao je srpski predsednik.

Predsednik vlade Češke Andrej Babiš je istakao da je Srbija pokazala ozbiljnost i odgovornost u borbi protiv epidemije korona virusa, čime je dala primer mnogim zemljama Evrope i sveta.

On je posebno istakao tradicionalno dobre odnose Srbije i Češke koje karakteriše istorijska povezanost i tradicionalno prijateljstvo, slovenska bliskost i afinitet dva naroda, kao i solidarnost koja je ispoljena u sudbonosnim istorijskim trenucima.

Komentari

Vaš komentar