Vučić i Brnabić čestitali Ramazanski bajram

Vesti 12. maj 202118:24 6 komentara
BAJRAKLI DZAMIJA
Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitali su Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti.

Predsednik Vučić čestitao je Ramazanski bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

„Neka Bajramska poruka večne i neprolazne ljubavi Božije nadahne svakog vernika da prazničnu radost deli sa svojim bližnjima, jačajući u dušama trajne ljudske vrednosti ljubavi, poštovanja i razumevanja“, naveo je Vučić u čestitki.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić je istakao da želi da vernici Ramazanski bajram dočekaju i provedu u spokoju, zadovoljstvu i uverenju da u Srbiji i njenim državnim organima imaju dobronamernog partnera, uvek spremnog za rešavanje svih pitanja na dobro Srbije i svih njenih građana.

Premijerka  Brnabić čestitala je Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Izazovna vremena poput današnjeg podsećaju nas da je od suštinske važnosti okrenuti se istinskim vrednostima, negovanju tolerancije, solidarnosti, duhovne sloge i tradicije. Bogatsvo naše zemlje jeste u različitostima, čije nas postojanje obavezuje na međusobnu saradnju, uvažavanje i poštovanje“, navodi se u čestitki.

Brnabić je dodala da „u ime Vlade Srbije i svoje lično ime“ želi svim građanima islamske veroispovesti da predstojeći praznik „provedu u miru, zdravlju i radosti okruženi svojom porodicom i bližnjima“.

Komentari (6)

Vidi sve komentare