Vučič i Hil: Intenzivirati međusobnu saradnju u svim oblastima

Vesti 29. sep 202212:45 75 komentara
ALEKSANDAR VUCIC, KRISTOFER HIL
Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD u Beogradu Kristoferom Hilom, sa kojim je razgovarao o detaljima bilateralne saradnje, pogotovo u svetlu niza uspešnih sastanaka koje je naša delegacija imala u Njujorku sa zvaničnicima SAD na marginama Generalne debate 77. zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Kabineta predsednika.

Kako se dodaje, na sastanku je bilo reči i o drugim važnim bilateralnim pitanjima i odnosima između Srbije i SAD, ali i o ključnim problemima u regionu Zapadnog Balkana.

U saopštenju se navodi da je predsednik Vučić istakao da je Srbija posvećena jačanju ekonomskih i bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama, te da je u tom kontekstu zadovoljan razgovorima koje je u Njujorku imao sa brojnim zvaničnicima američke administracije, ali i poslovnim ljudima koji su iskazali interesovanje za saradnju u oblastima u kojima veliki potencijali nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni.

Tokom razgovora, istaknuta je zajednička potreba da se saradnja između naše dve zemlje intenzivira u svim oblastima, ali i u sferi energetike, koju bi trebalo dodatno produbiti i pojačati kroz zajedničku realizaciju konkretnih projekata od suštinskog značaja za napredak Srbije.

Govoreći o situaciji u regionu, sagovornici su zaključili da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od presudnog značaja i dodali da ekonomski prosperitet i fokusiranje na rešavanje ekonomskih problema može da bude od ogromne pomoći u otklanjanju političkih nesuglasica.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će u nastavku politike regionalnog povezivanja i otvorenog poziva na saradnju svim zemljama regiona, imati jaku podršku Sjedinjenih Država, kao i da će u brojnim projektima od regionalnog značaja SAD biti pouzdan partner Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare