Dogovoreno da SVM bude deo nove Vlade, ali bez ministara

Vesti 15. jul 202212:55 > 18:132 komentara
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da je na konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoreno da ta partija bude deo vladajuće većine u Skupštini, kao i da bude u Vladi.

Pročitajte još:

Pastor je novinarima posle sastanka rekao da SVM neće tražiti da ima ministre, već će se zadovoljiti mestima državnih sekretara, kao što je to bilo i u sadašnjoj Vladi Srbije.

„Naše učešće je sigurno, to je bila ponuda predsednika, a istovremeno i naša želja“, objasnio je on i dodao da je o budućoj Vladi razgovarano „površno, veoma kratko“.

Na pitanje novinara da li će funkcionerka te stranke Elvira Kovač biti predsednica Skupštine, kako se to navodilo u medijima, Pastor je rekao da je dogovor da SVM rad u Skupštini nastavi kao i do sada.

„Ona neće biti predsednik Skupštine, ali se nadamo da će biti jedan od potpredsednika“, kazao je on.

„Više smo vremena proveli u razgovoru o drugim značajnim političkim temama. Delim zabrinutost predsednika za sve ovo što nam se dešava u okruženju. Posebno smo razgovarali o važnosti i očuvanja suvereniteta“, dodao je Pastor.

On je naglasio da je Vučića „bodrio“ i obećao mu svaku pomoć koju SVM može da pruži kako bi se sačuvao suverenitet Srbije, „da se ne podlegne nikakvom pritisku, jer ako se izgubi suverenitet, onda više ništa ne ostaje“.

Prema rečima Pastora, sa Vučićem je delegacija SVM, u kojoj su bili i Elvira Kovač i Balint Pastor, razgovarala i o migrantskoj krizi i prenela da ih raduje što je policija u proteklim danima na granici prema Mađarskoj preduzimala mnogo energičnije mere nego što je to uobičajeno.

„Nadam se da to nije sezonskog karaktera i da će država izgraditi jedan sistemski pristup“, rekao je Pastor.

Komentari

Vaš komentar